Back To Top

Haziran 27, 2019

HABER KAMERAMANLARININ ULUSAL YETERLİLİK STANDARTLARI BELİRLENİYOR

Türkiye’de ilk kez habercilerin mesleki standartları resmi olarak belirleniyor

Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ulusal meslek standardı hazırlama süreci başladı. MYK tarafından ilgili kurumlara gönderilen resmi yazıyla, habercilik mesleğine ilişkin oluşturulması planlanan standartlar ile mesleğin kalitesi ve kabul görür değeri artacak.

Üç adımda gerçekleşmesi planlanan süreç içerisinde, ilgili taraflardan, kurumlardan, kameramanlardan, muhabirlerden, haber müdürü ve temsilcilerin yanı sıra akademisyenler de görüşler alınarak çalışmalara başlandı.

Yıllardır ulusal bir mesleki standardın olmaması sorunu, THKD’nin tüm resmi girişimleri neticesinde önemli bir aşamaya geldi. Alınan görüşler sonrasında nihai bir taslak metin oluşturularak üzerinde görüş ve değerlendirme yapılacak, hazırlanan rapor MYK’ya sunulacak.

MYK tarafından oluşturulan sektör komitesinin çalışmaları neticesinde, onaylanması durumunda habercilik mesleğine ilişkin yeterlilik standarda bağlanmış olacak.

Toplumların haber alma özgürlüğünü koruyan ve tarihe yön veren böylesi önemli bir mesleği icra edenler, önümüzdeki süreçte, meslek içi eğitimler sonrası yeterliliğe ulaşmış olarak ve belirli standartlara bağlı kalarak haber yapacaklar.

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ortak yürütülen proje, habercilik mesleğini yapan tüm bileşenleri kapsayacak.

GÖRÜŞ BİLDİRMEK İÇİN SON TARİH: 01/08/2019

Prev Post

Köy okullarında öğrenim gören öğrencilerle bir eğitim çalışması gerçek

Next Post

25. ZOOM ULUSLARARASI HABER GÖRÜNTÜLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

post-bars